Polévka s červeným nádechem
Suroviny
- 150 g Hovězí libové
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Česnek
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 340.6 mg
- Vláknina 4009.3 mg
- Vitamín A 4009.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno pokrájenou cibuli orestujeme ve větší pánvi na rozpuštěném másle.
-
2
Když je cibule dozlatova, přidáme mouku, sladkou papriku, kmín, sůl, pepř, česnek a na nudličky nakrájené hovězí maso.
-
3
Po 2 minutách vše zalijeme vodou.
-
4
Vaříme 30 minut.
-
5
Do uvařené polévky vmícháme majoránku s česnekem a ještě 5 minut povaříme.