Bramborové placky s masovýma kuličkama
Suroviny
- 145 g Maso mleté - mix
- 250 g Brambory
- 20 ml Zakysaná smetana
- 3 ml Hořčice
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Pažitka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.11 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 250.5 mg
- Draslík 735.6 mg
- Vláknina 9559.4 mg
- Vitamín A 9559.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme pažitku, hořčici a smetanu a v misce vložme do lednice.
-
2
Smícháme maso, strouhanku, petržel nadrobno, sušený tymián, omáčku a jedno rozšlehané vejce. Opepříme a směs vytvarujeme do osmi kuliček a na předehřátém grilu na nejvyšší stupeň kuličky grilujeme pět až deset minut.
-
3
V míse smícháme brambory, cibuli a druhé vejce a vytvoříme ze směsi dvě placky. Ty smažíme na oleji pět až šest minut po obou stranách dozlatova. Uprostřed placek uděláme důlek a položíme je na talíř. Do každé dáme trochu omáčky a čtyři grilovaná vajíčka.