Jehněčí maso se zeleným hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 35 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 716.1 mg
- Vláknina 27185 mg
- Vitamín A 27185 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1666.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a odblaněné jehněčí maso pokrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a maso posypané sladkou paprikou orestujeme dozlatova.
-
3
Následně přilijeme opatrně horkou vodu, osolíme a vaříme pod pokličkou do doby, než bude maso poloměkké.
-
4
Pak přidáme čerstvý zelený hrášek, kostičky oloupaného rajčete a vše vaříme do změknutí.
-
5
V trošce vody rozmícháme dohladka mouku a pomalu zamícháme k vařenému hrášku s masem a dochutíme solí.
-
6
Jehněčí s hráškem servírujeme posypané s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.