Zelený tabbouleh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 4 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 508 mg
- Vláknina 32191.2 mg
- Vitamín A 32191.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur (drcenou pšenici) nasypeme do mísy a přelijeme 600 ml vroucí vody. Mísu zakryjeme otočeným talířem a necháme nejméně 20 minut stát. Všechna tekutina by se měla vstřebat, bulgur musí být měkký.
-
2
Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kousky. Kousky okurky vložíme do mísy.
-
3
Z jarních cibulek odstraníme zelené části, zbytek nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy k okurkám. Do mísy přimícháme také nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru.
-
4
Vychlazený bulgur buď rukou nebo vařečkou v cedníku důkladně vymačkáme, abychom jej zbavili nadbytečné tekutiny, a přidáme ho do mísy k ostatním surovinám.
-
5
Do salátu vymačkáme šťávu z poloviny citronu, podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat citronovou šťávu i olej. Přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice.