Papazjanije
Suroviny
- 600 g Brambory
- 1 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Mrkev kořen
- 8 ks Česnek
- 2 ks Feferony
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2.75 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 kg Hovězí maso přední
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 153 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1566.8 mg
- Vláknina 16564.5 mg
- Vitamín A 16564.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme.
-
2
Všechnu očištěnou a omytou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule) pokrájíme na silnější kolečka a dáme do mísy.
-
3
Feferonku posekanou nadrobno, očištěné celé stroužky česneku a drobně pokrájenou petrželovou nať přidáme do mísy k zelenině a vše promícháme.
-
4
Do druhé mísy připravíme marinádu z vody, vína, octa, rajčatového protlaku, sladké papriky a mouky.
-
5
Do zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, na ni poskládáme maso, zase vrstvu zeleniny, pak znovu maso a nakonec vrstvu zeleniny.
-
6
Vše přelijeme marinádou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C skoro 3 hodiny.