Vešalice - grilovaný telecí steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 779.7 mg
- Vláknina 3871 mg
- Vitamín A 3871 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme, odblaníme, odstraníme z něj šlachy a nakrájíme ho silnější steaky.
-
2
Maso naklepeme, osolíme, položíme do mísy, zalijeme olejem a necháme odležet na chladném místě minimálně 1 hodinu.
-
3
Před grilováním maso z mísy vyjmeme, okořeníme steakovým kořením a v průběhu grilování maso potíráme olejem.
-
4
Grilujeme dozlatova.
-
5
Servírujeme s cibulí pokrájenou na kolečka, paprikou a rajčetem.