Oplatky se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 10 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 31 mg
- Vláknina 935.6 mg
- Vitamín A 935.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.
-
2
Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.
-
3
Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.