Churros

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Olej stolní
  • 0.5 ks Limetka
  • 2 ks Cukr moučkový
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2.5 šálek Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2785 kcal
  • Sacharidy 547 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 547 g
  • Cholesterol 551.2 mg
  • Draslík 395.2 mg
  • Vláknina 15220 mg
  • Vitamín A 15220 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnečku přivedeme k varu vodu se solí a cukrem. Po Odstavení z plotny přidáváme za stálého míchání mouku. Vytvoří se nám hladká kaše, do které přidáme vejce.

  • 2

    Do hlubší pánve nalijeme cca 5 cm oleje. Přidáme limetku a necháme rozpálit. Mezitím vezmeme připravenou kaši, kterou dáme do zdobícího sáčku s větší trubičkou. Vytlačujeme proužky, které ihned vkládáme do oleje. Smažíme 4 minuty dozlatova.

  • 3

    Po vyndání z pánve necháme churros osušit na papírovém ubrousku, potom poválíme v cukru a můžeme podávat.

Komentáře k receptu