Játrová domácí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 428.3 mg
  • Draslík 393.6 mg
  • Vláknina 96.7 mg
  • Vitamín A 96.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 366.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.

  • 2

    K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.

  • 3

    Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.

  • 4

    Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.

  • 5

    Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.

  • 6

    Je to velmi chutná příloha k pečivu.

  • 7

Komentáře k receptu