Játrová domácí paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 428.3 mg
- Draslík 393.6 mg
- Vláknina 96.7 mg
- Vitamín A 96.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 366.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.
-
2
K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.
-
3
Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.
-
4
Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.
-
5
Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.
-
6
Je to velmi chutná příloha k pečivu.
-
7