Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 50 g Tuk
- 400 g Kůzlečí maso
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Petržel kudrnka
- 0.25 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Kopřiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 53 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 304.9 mg
- Draslík 492.9 mg
- Vláknina 1091.6 mg
- Vitamín A 1091.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa opatrně naklepeme a osolíme. Necháme odležet a připravíme náplň: Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Pak je vymačkáme, přidáme změklé máslo, žloutky, pepř, sůl a trochu muškátového květu. Vmícháme nasekanou petrželku, hrášek, mladé kopřivy, promícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Vezmeme plátky masa, položíme na ně anglickou slaninu, připravenou náplň, svineme a převážeme nití. Osolíme a potřeme máslem. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného přelévání šťávou pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla.