Vejce plněná telecím mozkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 2719.4 mg
- Draslík 716.4 mg
- Vláknina 986.5 mg
- Vitamín A 986.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.
-
2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.
-
3
Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.
-
4
Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.