Sledi na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 g Sleď čerstvý
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 439.2 mg
  • Draslík 642.6 mg
  • Vláknina 22500 mg
  • Vitamín A 22500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.

  • 2

    Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

Komentáře k receptu