Sledi na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 40 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 439.2 mg
- Draslík 642.6 mg
- Vláknina 22500 mg
- Vitamín A 22500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.
-
2
Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.
-
3
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.