Roštěnky na slanině s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 574.3 mg
- Vláknina 1393.8 mg
- Vitamín A 1393.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na kostičkách rozškvařené slaniny a vyjmeme.
-
2
Na slaninu vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín a vše osmahneme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
-
3
Potom roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme trochou vody.