Srnčí žebírka se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 18 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 138.2 mg
- Draslík 1625.4 mg
- Vláknina 27250 mg
- Vitamín A 27250 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.
-
2
Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
-
3
Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.
-
4
Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.