Lehká čokoládová pěna s malinami a pomerančovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 146.1 mg
- Vláknina 8793.3 mg
- Vitamín A 8793.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky ušleháme do tuhé hmoty. Žloutky spolu s pomerančovou kůrou a šťávou šleháme 2 minuty. Do takto ušlehané žloutkové směsi přidáme připravenou rozpuštěnou čokoládu a ušlehané bílky.
-
2
Maliny rozdělíme do šesti stejných sklenic. Na ně nalijeme čokoládový krém, sklenice přikryjeme fólií a dáme do chladničky na 3 hodiny.
-
3
Po třech hodinách můžeme servírovat. Odstraníme ze skleničky fólii a na vrch čokoládového krému naaranžujeme malinu a pomerančovou kůru.