Kapr v ostré směsi
Suroviny
- 60 g Houby nakládané
- 500 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2546 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 632.4 mg
- Vláknina 5815 mg
- Vitamín A 5815 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Porce vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, osmahneme, přilijeme trochu vody, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, papriku, houby a nakonec kečup. Vše krátce podusíme.
-
3
Směs ochutíme mletou paprikou, přidáme porce kapra a jen krátce prohřejeme.