Kapr v ostré směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Houby nakládané
  • 500 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2546 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 632.4 mg
  • Vláknina 5815 mg
  • Vitamín A 5815 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Porce vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, osmahneme, přilijeme trochu vody, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, papriku, houby a nakonec kečup. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Směs ochutíme mletou paprikou, přidáme porce kapra a jen krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu