Kapr v paprikové omáčce
Suroviny
- 20 g Slanina vepřová
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Kapr obecný
- 400 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 131.9 mg
- Draslík 434.6 mg
- Vláknina 231.5 mg
- Vitamín A 231.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
-
2
Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.
-
3
Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.