Kapr v paprikové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 131.9 mg
  • Draslík 434.6 mg
  • Vláknina 231.5 mg
  • Vitamín A 231.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.

  • 3

    Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu