Hovězí plátky s bylinkovou náplní
Suroviny
- 400 g Hovězí maso přední
- 60 g Anglická slanina
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Tuk rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Saturejka
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 499 mg
- Vláknina 4255.3 mg
- Vitamín A 4255.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme náplň: Nadrobno nasekané bylinky promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, zalijeme rozšlehanými vejci a osolíme. Mícháme, dokud směs neztuhne, pak odstavíme.
-
2
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a poklademe předem připravenou směsí. Maso svineme a převážeme nití.
-
3
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky, osmahneme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.
-
4
Mezitím nasucho opražíme hladkou a polohrubou mouku, rozředíme studenou vodou a přidáme do šťávy, kterou pustily závitky. Na ozdobu si připravíme nasekanou pažitku a vejce na tvrdo.