Tapenade ze zelených oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 58 g
- Sodík 3558 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 634.4 mg
- Vláknina 14506.3 mg
- Vitamín A 14506.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 12.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
-
2
Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.
-
3
Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.