Jablečný koláč s medem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 32 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 364.7 mg
- Vláknina 13964.3 mg
- Vitamín A 13964.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
-
2
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
-
3
Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.