Jogurtový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 500 g Cukr krupice
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 65.4 mg
  • Draslík 144.9 mg
  • Vláknina 2001.8 mg
  • Vitamín A 2001.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt ušleháme s vejcem a půlkou cukru, přidáme mouku a kypřící prášek.

  • 2

    Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 175 °C.

  • 3

    Zbylý cukr svaříme s vodou na hustý sirup, který necháme vychladnout.

  • 4

    Upečený dort polijeme ještě horký sirupem. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu