Kuře na estragonu
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Estragon
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1222 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 79 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 519.2 mg
- Draslík 1204 mg
- Vláknina 361.8 mg
- Vitamín A 361.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.
-
2
Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.
-
4
Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.