Italský salát z čerstvých lišek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Lišky čerstvé
  • 100 g Okurky nakládané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.4 mg
  • Vláknina 3006.3 mg
  • Vitamín A 3006.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté lišky krátce povaříme, necháme je okapat, vychladnout, větší houby nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na kroužky, feferonku zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, okurky krájíme na kostičky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy.

  • 3

    Česnek utřený se solí smícháme s pepřem, octem a olejem, nalijeme do mísy na připravené lišky, cibuli, feferonku, okurky, vše promícháme.

  • 4

    Před podáváním necháme salát nejméně 2 hodiny v chladu odležet. Podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu