Zázvorové mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 51 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 725.2 mg
- Vláknina 24775 mg
- Vitamín A 24775 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 26.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme vařící vodou a oloupáme. Dáme na nízký plech spolu s rozehřátým máslem a opečeme dozlatova za občasného promíchání (asi 20 minut).
-
2
Opečené mandle vysypeme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Posypeme solí a zázvorem a promícháme.
-
3
Podáváme teplé.