Zázvorové mandle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 725.2 mg
  • Vláknina 24775 mg
  • Vitamín A 24775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 26.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme vařící vodou a oloupáme. Dáme na nízký plech spolu s rozehřátým máslem a opečeme dozlatova za občasného promíchání (asi 20 minut).

  • 2

    Opečené mandle vysypeme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Posypeme solí a zázvorem a promícháme.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu