Bramboráčky s krevetami
Suroviny
- 350 g Brambory
- 230 g Rajčata
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 350 g Celer řapíkatý
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mango
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Salát ledový
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 ks Roketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 121.7 mg
- Draslík 943.9 mg
- Vláknina 16461 mg
- Vitamín A 16461 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme brambory, mrkev, celer, cibuli a do této směsi přidáme mouku, vejce, sůl, pepř a krevety. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 8 stejných dílů, za pomoci speciální formičky tvoříme placky a opékáme je z každé strany 6-8 minut dozlatova na velké pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Pokud speciální formičku nemáme, použijeme pánev na pečení lívanců a hmotu do ní vkládáme za pomoci lžíce. Bramboráčky by měly mít křupavou kůrčičku.
-
2
Odsajeme z nich nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a podáváme horké s rajčatovou omáčkou, kterou připravíme smícháním rajčat, manga, čili papriček, červené cibule, koriandru, pažitky, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
-
3
Nakonec obložíme pokrm listy různých druhů salátu a servírujeme.