Zapékané müsli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 13 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 278.5 mg
- Vláknina 11819.7 mg
- Vitamín A 11819.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme ovesné vločky a lehce je pokropíme vodou. Přidáme skořici, olej, med a vše promícháme. Nakonec přisypeme špaldovou mouku a rukou důkladně propracujeme na těsto.
-
2
Připravíme plech, na něj dáme papír na pečení a předehřejeme troubu.
-
3
Rukou drolíme těsto po celém plechu tak, aby vznikaly malé hrudky jen v jedné vrstvě. Plech dáme do trouby a pečeme zprudka asi
-
4
10 minut. Potom stáhneme troubu na minimum a dopékáme dalších deset minut.
-
5
Plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí je müsli dokonale křupavé.
-
6
Podáváme jen tak jako křupavou pochoutku k televizi. Můžeme je smíchat se sekanými oříšky a jogurtem a máme chutnou snídani.