Provensálské vánoční pečivo

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Droždí
  • 90 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda z pomerančových květů
  • 250 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 73.2 mg
  • Vláknina 4300 mg
  • Vitamín A 4300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme kvásek z kvasnic a trochy teplé vody. Promíchíme s moukou a cukrem. Přilijeme olivový olej, 250ml vody, vodu z pomerančových květů a rozšlehané vejce. Směs zpracováváme dokud nevznikne hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny při pokojové teplotě vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 2

    Poté těsto rozválíme a vytvoříme z něj plát o tloušťce 1cm. Nožem uděláme zářezy a roztáhneme je od sebe tak, aby vznikly díry. Necháme ještě 1hodinu kynout.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    Těsto vložíme na vymazaný plech a pečeme dohněda cca 20minut.

Komentáře k receptu