Provensálské vánoční pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 29 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 73.2 mg
- Vláknina 4300 mg
- Vitamín A 4300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme kvásek z kvasnic a trochy teplé vody. Promíchíme s moukou a cukrem. Přilijeme olivový olej, 250ml vody, vodu z pomerančových květů a rozšlehané vejce. Směs zpracováváme dokud nevznikne hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny při pokojové teplotě vykynout do dvojnásobného objemu.
-
2
Poté těsto rozválíme a vytvoříme z něj plát o tloušťce 1cm. Nožem uděláme zářezy a roztáhneme je od sebe tak, aby vznikly díry. Necháme ještě 1hodinu kynout.
-
3
Troubu předehřejeme na 200C.
-
4
Těsto vložíme na vymazaný plech a pečeme dohněda cca 20minut.