Smažené kořeněné lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 279.2 mg
- Vláknina 10377.5 mg
- Vitamín A 10377.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka, osolíme je, necháme chvíli odpočinout a usušíme.
-
2
Bílek dáme do malé misky a ušleháme vidličkou nebo malou metlou do pěny.
-
3
Kukuřičný škrob, sůl a thajskou směs sedmi koření důkladně promícháme.
-
4
Ve velkém woku rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení.
-
5
Kolečka lilku obalíme po obou stranách v rozšlehaném bílku a potom v kukuřičném škrobu ochuceném thajskou směsí sedmi koření.
-
6
Obalený lilek smažíme postupně ve woku na středním ohni zhruba 5 minut po obou stranách dozlatova.
-
7
Hotová kolečka lilku vybereme lopatkou z woku. Necháme je chvíli
-
8
odpočinout na vrstvě papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk, upravíme je na talíře a ještě horké podáváme.