Uherský guláš
Suroviny
- 700 g Brambory
- 250 g Cibule
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Rajčata
- 30 g Sůl
- 150 g Tuk
- 1 g Pepř černý mletý
- 2 g Kmín celý
- 1 g Majoránka
- 400 g Hovězí maso přední
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 350 g Vepřový bok
- 30 g Paprika mletá sladká
- 800 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 665.1 mg
- Vláknina 7633.6 mg
- Vitamín A 7633.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.
-
3
K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.
-
4
Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.
-
5
Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.
-
6
Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.