Těstovinový nákyp s medvědím česnekem
Suroviny
- 500 g Těstoviny vařené (průměr)
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Česnek medvědí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 36 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 285.5 mg
- Draslík 340.7 mg
- Vláknina 2470.8 mg
- Vitamín A 2470.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji a vyškvařené slanině podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a očištěné, nakrájené žampiony.
-
2
Přidáme omyté, nasekané listy medvědího česneku, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přimícháme vařené těstoviny a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
5
Na talíři každou porci ozdobíme omytým, nakrájeným rajčetem a paprikou.