Rillettes kančí s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 277.3 mg
- Vláknina 7656.5 mg
- Vitamín A 7656.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené maso s polovinou pepře vložíme do připraveného hrnce, přidáme nasekanou cibuli, bobkový list, nakrájenou slaninu a vše zalijeme vodou. Vaříme 2 - 3 hodiny, dokud maso nezměkne.
-
2
Poté maso vyjmeme, vykostíme a rozdělíme na menší kousky.
-
3
Vývar nadále vaříme až do doby, než bude jeho objem přibližně poloviční. Následně vmícháme k masu trochu ginu a lžíci pepře.
-
4
Hmotou nalijeme do připravené formy, aby vývar byl rovnoměrně rozložen.
-
5
Na závěr vložíme do chladničky a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).