Broskvový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 21 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 544.8 mg
- Vláknina 11352 mg
- Vitamín A 11352 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.
-
2
Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem.
-
3
Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta.
-
4
Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut.
-
5
Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme.
-
6
Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó.