Broskvový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Broskve
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 80 g Solamyl
  • 100 g Mandle
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 544.8 mg
  • Vláknina 11352 mg
  • Vitamín A 11352 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Formu vymažeme máslem, urovnáme do ní broskve a posypeme je 30 g cukru a vanilkovým cukrem.

  • 3

    Z bílků a trochy studené vody ušleháme pevný sníh, přidáme do něj 150 g cukru a vanilkový cukr, nakonec vmícháme rozkvedlané žloutky. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a spolu s nasekanými mandlemi vmícháme do těsta.

  • 4

    Těstem pokryjeme broskve ve formě a na spodní mřížce v troubě pečeme nákyp při 180 stupních Celsia asi 45 minut.

  • 5

    Vyjmeme z trouby, pocukrujeme a ihned podáváme.

  • 6

    Vhodnou přílohou je vanilková omáčka nebo vinné šodó.

Komentáře k receptu