Kořeněný smažený kapr
Suroviny
- 1500 g Kapr obecný
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 881.7 mg
- Vláknina 933.9 mg
- Vitamín A 933.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Potom maso obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s oreganem a majoránkou.
-
3
Porce po obou stranách smažíme na pánvi na rozehřátém oleji.