Nedělní bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 27 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 374.5 mg
- Vláknina 7713.3 mg
- Vitamín A 7713.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.
-
2
Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.