Gratinované plněné vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Párky jemné
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4.7 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 84.9 mg
  • Draslík 368.6 mg
  • Vláknina 2258.5 mg
  • Vitamín A 2258.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety vykostíme, tuk na okrajích odstraníme a do masa vyřízneme plochou kapsu.

  • 2

    Kapsy vymažeme hořčicí a naplníme párkem nakrájeným na kolečka a na plátky nakrájenou okurkou. Upevníme jehlami na závitky. Kotlety osolíme, poprášíme moukou a mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle na pánvi.

  • 3

    Maso přendáme na jinou pánev, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Chvíli gratinujeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu