Gratinované plněné vepřové kotlety
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Párky jemné
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 4.7 g Sádlo škvařené
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 368.6 mg
- Vláknina 2258.5 mg
- Vitamín A 2258.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety vykostíme, tuk na okrajích odstraníme a do masa vyřízneme plochou kapsu.
-
2
Kapsy vymažeme hořčicí a naplníme párkem nakrájeným na kolečka a na plátky nakrájenou okurkou. Upevníme jehlami na závitky. Kotlety osolíme, poprášíme moukou a mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle na pánvi.
-
3
Maso přendáme na jinou pánev, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Chvíli gratinujeme v silně vyhřáté troubě.