Čínské zelí s kraby
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
- 100 g Krab
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 kávová lžička Glutasol
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 522 mg
- Vláknina 3144.8 mg
- Vitamín A 3144.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na kousky.
-
2
Ve woku na rozehřátém oleji smažíme prolisovaný česnek tak dlouho, až začne vonět. Potom přidáme kraby, zelí a za stálého míchání krabí maso propečeme. Přilijeme přísady do omáčky, přivedeme k varu a dusíme, dokud zelí zcela nezměkne.
-
3
Nakonec omáčku zahustíme kukuřičným škrobem.