Hrnec s hovězím a telecím masem
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 300 g Telecí plec
- 100 g Celer bulvový
- 1500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Polévkové koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Pórek
- 3 ks Brambory
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Květák
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 179 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 928.8 mg
- Vláknina 14948.8 mg
- Vitamín A 14948.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu v hrnci uvedeme do varu, vložíme omyté hovězí a telecí maso, nahrubo nakrájenou, na oleji opečenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Vše zvolna vaříme, až je maso měkké.
-
2
Potom přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev, celer, pórek, kousek květáku a na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká.
-
3
Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením.