Zmrzlinová bomba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Poleva čokoládová
  • 50 g Poleva čokoládová bílá
  • 50 g Hrozinky
  • 750 ml Zmrzlina pistáciová
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 4 ks Čokoládové lanýže
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 1 l Zmrzlina čokoládová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2110 kcal
  • Sacharidy 268 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 268 g
  • Cholesterol 269.5 mg
  • Draslík 1404.4 mg
  • Vláknina 17275 mg
  • Vitamín A 17275 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla.

  • 2

    Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže.

  • 3

    Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku.

  • 4

    Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami.

  • 5

    Před krájením necháme bombu chvíli povolit.

Komentáře k receptu