Zmrzlinová bomba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2110 kcal
- Sacharidy 268 g
- Tuky 104 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 268 g
- Cholesterol 269.5 mg
- Draslík 1404.4 mg
- Vláknina 17275 mg
- Vitamín A 17275 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla.
-
2
Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže.
-
3
Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku.
-
4
Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami.
-
5
Před krájením necháme bombu chvíli povolit.