Nočky v jahodové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 35 g Bio Krupice z tvrdé pšenice
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 382.7 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 4744 mg
  • Vitamín A 4744 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme mléko a přisypáváme do něj krupici a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Přimícháme žloutek a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně.

  • 2

    Mezitím očistíme a omyjeme jahody čerstvé nebo mražené a s medem vše rozmixujeme na tekutou kaši.

  • 3

    Lžičkou vykrajujeme ze svařené krupice nočky a vkládáme je do jahodové omáčky.

Komentáře k receptu