Vaječný koláč s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.04 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 247.9 mg
  • Draslík 355 mg
  • Vláknina 10426 mg
  • Vitamín A 10426 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 170.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky, ovesných vloček, soli a mléka přidáme žloutky a smícháme v těsto. Z bílku ušleháme sníh a také opatrně vmícháme.

  • 2

    Oloupané, omyté a rozčtvrcené jablko zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme tuk a těsto do něj vlijeme a poklademe ho plátky jablka. Koláč usmažíme dozlata, otočíme ho a osmažíme i z druhé strany.

  • 4

    Posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu