Kuřecí křidélka v medu
Suroviny
- 450 g Kuřecí křídla
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 384.8 mg
- Vláknina 6352.2 mg
- Vitamín A 6352.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Limetku řádně omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Vložíme do hmoždíře a přidáme rozmělněnou chilli papričku, chilli koření, mletý zázvor. Promícháme a touto směsí řádně potřeme kuřecí křidélka. Necháme minimálně 2 hodiny uležet, aby koření proniklo do masa.
-
2
Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme křidélka a smažíme 12 minut dozlatova za častého obracení. Přebytečný olej vylijeme. Přidáme sójovou omáčku, omáčku housin, med, prolisovaný česnek, sezam a ve směsi důkladně obalíme smažená křidélka. Oheň zmírníme a opékáme ještě 25 minut za častého obracení, dokud nejsou řádně propečená.
-
3
Křidélka servírujeme horká.