Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 150 g Rajčata Cherry
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 12 ks Thajský lilek
- 2 hrst Bazalka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový tmavý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 2 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 447.6 mg
- Vláknina 1325.5 mg
- Vitamín A 1325.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky rozkrojíme na polovinu, vhodíme je do misky s 1 lžičkou rybí omáčky. Do pánve Wok nalijeme asi 8 cm vody a dovedeme k varu. Naskládáme lilky do bambusového pařáku a umístíme pařák nad vroucí vodou tak, abychom tam mohli lilky v páře asi 15 minut dusit.
-
2
V pánvi Wok rozpálíme olej a 15 sekund na něm smažíme nasekaný lusk chilli papričky, na tenké plátky nakrájený kořen zázvoru, šalotky na tenko nakrájené a nasekaný česnek. Přidáme lilky, celá cherry rajčata a poctivě a opatrně mícháme. Přilijeme tmavý ocet, zbylou rybí omáčku a přidáme cukr. Dusíme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Nakonec vmícháme bazalkové lístky, dokořeníme a podáváme.