Lussekatter - tradiční švédské pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 16 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 214.6 mg
- Vláknina 5457.8 mg
- Vitamín A 5457.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko a prohřejeme. Rozdrobíme droždí, přidáme šafrán, zalijeme mlékem s máslem a důkladně promícháme. Přidáme tvaroh, cukr, sůl a mouku. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.
-
2
Vykynulé těsto rozdělíme na 40 až 50 dílů. Vyválíme z nich tenké válečky, z nichž tvarujeme esíčka či jiné tvary. Přeneseme na plech s pečícím papírem,potřeme rozšlehaným vejcem,v záhybech esíček ozdobíme rozinkou a necháme ještě cca 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C.