Ledové větrníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 225 g Maliny
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Pistácie
  • 60 g Cukr krupice
  • 125 ml Voda pitná
  • 100 ml Zmrzlina vanilková
  • 600 ml Zmrzlina vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 149.1 mg
  • Draslík 422 mg
  • Vláknina 9757.8 mg
  • Vitamín A 9757.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme 125 ml vody a máslo, zahříváme na středním plameni, až se máslo rozpustí a směs se začne vařit. Odstavíme, přimícháme mouku a rychle mícháme, až se těsto začne lepit na stěny hrnce a utvoří kouli. Jedno po druhém přidáme vejce a dobře promícháme až vznikne hladké těsto. Lžící utvoříme z těsta na vymazaném a moukou vysypaném plechu 18 kopečků ve vzdálenosti 5 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°c asi 30 minut, troubu vypneme a necháme ještě 10 minut uvnitř. Potom necháme větrníčky vychladnout na mřížce.

  • 2

    Během chladnutí větrníčků si připravíme omáčku: přes síto protlačíme rozmražené a pocukrované maliny, do pyré přidáme zmrzlinu a promícháme. Necháme v lednici.

  • 3

    Polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni: čokoládu nalámeme, smícháme s máslem, mlékem a vymícháme do hladka.

  • 4

    Větrníčky podélně rozřízneme, spodní díly naplníme zmrzlinou, přiklopíme vrchním dílem a polijeme polevou. Posypeme nasekanými oříšky a dáme zmrazit.

  • 5

    Servírujeme na omáčce, vždy po třech větrníčkách na talířku.

Komentáře k receptu