Labutě z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 181.9 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1181.3 mg
- Vitamín A 1181.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme máslo, vodu a zahříváme, až směs začne vřít. Hrnec odstavíme, přidáme mouku a mícháme, až se těsto začne lepit na stěny a vytvoří kouli. Přidáme vejce, jedno po druhém a zpracujeme tak, aby těsto bylo hladké.
-
2
Část těsta přendáme do sáčku na zdobení s kulatým otvorem o průměru asi 1 cm. Na vymazaný plech vytlačíme 7,5 cm dlouhé esovité labutí krky s malým kopečkem na začátku, který tvoří hlavu. Ze zbytku těsta vytvoříme 8 kopečků ve vzdálenosti 7,5 cm od sebe. Vlhkým prstem jemně uhladíme těsto do tvaru oblých bochánků. Krky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut, necháme vychladnout. Bochánky pečeme ještě 45-50 minut, necháme vychladnout.
-
3
Náplň připravíme z ušlehané smetany, metlou přimícháme pudinkový nebo žloutkový krém.
-
4
Vršek bochánku odřízneme v 1/3 a odložíme. Lžící dáme do každého spodního dílu bochánku trochu krému. Odložené vršky rozřízneme na polovinu a umístíme na povrch krému jako křídla. Krky zasadíme do náplně. Ihned podáváme nebo necháme v chladu.