Sugo z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 974 mg
  • Vláknina 12697.5 mg
  • Vitamín A 12697.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso rychle opékáme v kastrole na oleji a během opékání je stále dělíme vidličkou, aby vznikly kousky velikosti hrášku.

  • 2

    Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme oloupaný, nastrouhaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a špetku cukru. Nakonec vložíme spařená, oloupaná rajčata, okořeníme tymiánem a dusíme za občasného zamíchání asi 15 minut.

Komentáře k receptu