Pikantní pečené houby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 0.25 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 654.7 mg
  • Vláknina 7868.8 mg
  • Vitamín A 7868.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme máslem a dno pokryjeme očištěnými, na plátky nakrájenými houbami.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a přidáme nasekanou pažitku, majoránku, pepř, nasekaný česnek a koření. Chvíli podusíme a zalijeme vodou s bujónem a vínem. Necháme prohřát a zašleháme zakysanou smetanu.

  • 3

    Omáčku nalijeme na houby a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu