Dušené žampiony s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483.7 mg
  • Vláknina 3558 mg
  • Vitamín A 3558 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.

  • 2

    Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu