Dušené žampiony s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483.7 mg
- Vláknina 3558 mg
- Vitamín A 3558 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.
-
2
Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.