Rýže s játry po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 400 g Játra drůbeží
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Ořechy burské pražené
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 17.6 mg
  • Draslík 807 mg
  • Vláknina 10792 mg
  • Vitamín A 10792 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, Osmahneme ji na tuku, přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, zaprášíme kari kořením a chvíli opékáme po všech stranách.

  • 2

    Potom přidáme spařenou rýži, zalijeme ji vroucí vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané oříšky.

  • 3

    Když je vše měkké, přimícháme mírně osolenou smetanu s jemně nasekanou petrželkou.

  • 4

    Při podávání pokrm obložíme dílky omytých rajčat.

Komentáře k receptu