Rýže s játry po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 29 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 17.6 mg
- Draslík 807 mg
- Vláknina 10792 mg
- Vitamín A 10792 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, Osmahneme ji na tuku, přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, zaprášíme kari kořením a chvíli opékáme po všech stranách.
-
2
Potom přidáme spařenou rýži, zalijeme ji vroucí vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané oříšky.
-
3
Když je vše měkké, přimícháme mírně osolenou smetanu s jemně nasekanou petrželkou.
-
4
Při podávání pokrm obložíme dílky omytých rajčat.