Medvědí tlapky s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Ovesné vločky
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr moučkový
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 98.2 mg
  • Vláknina 3241.4 mg
  • Vitamín A 3241.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, na lžíci másla opražené a umleté ovesné vločky, citronovou kůru, koření, rozdrobené máslo a žloutky. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme z něj kousky a vmačkáváme je do lehce vymazaných formiček.

  • 3

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.

  • 4

    Ještě teplé tlapky vyklepneme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu